Finger food catering to jedzenie będące drobnymi przekąskami, które wkłada się od razu do buzi i zjada w całości. Dzięki zastosowaniu takiej formy podania nie musimy podczas ich jedzenia korzystać ze sztućców ani zastawy. Taka opcja jest doskonałym sposobem na zorganizowanie bankietu w miejscach o ograniczonej przestrzeni czy dużej ilości uczestników wydarzenia.
Finger food catering – przy jakich okazjach sprawdzi się takie rozwiązanie?
Jedzenie „na raz” ma pięknie wyglądać oraz zachwycać smakiem. Potrzebna jest pomysłowość, a poza tym dobór odpowiednich składników oraz zaangażowanie. Przygotowanie finger food wymaga poświęcenia, cierpliwości i sporej ilości pracy oraz czasu, z tego powodu najlepszym rozwiązaniem może być wybór oferty firm cateringowych.
Małe przekąski są urzekające i smakowicie wyglądające. Przygotowanie ich z wielu różnych dodatków powoduje, że serwowany poczęstunek jest barwny i wygląda oryginalnie, a poza tym zmienia sposób postrzegania jedzenia serwowanego pod taką postacią. Do spożywania finger food catering zbędny jest stół, gdyż możemy bez trudu zjeść na stojąco czy usiąść na sofie lub fotelu.
Jak wygląda finger food??
Niewielkie przekąski stworzone tak, by jeść je przy użyciu rąk, noszą nazwę jedzenia na jeden kęs, oznacza to, że je się je bardzo szybko i bez ryzyka ubrudzenia przy tym siebie oraz swojego ubrania. Najważniejsze jest oczywiście dbałość o piękny wygląd posiłku, ale też doskonały smak przygotowanych dań.
Finger food catering może pomóc przy organizacji urodzinowego poczęstunku czy imprezy firmowej. Różnorodność wśród dostępnych różnych przekąsek powoduje, że jedzenie trafi w gusta gości starszych i młodszych. W menu może pojawić się coś dla fanów warzyw i owoców, ale dostępne są także mięsne przysmaki, a także smaki klasycznej kuchni polskiej. W trakcie wyboru menu trzeba ustalić listę dań oraz przekazać wszelkie propozycje i wymagania. Finger food catering to możliwość zaserwowania gościom ciepłych oraz zimnych potraw. To idealny poczęstunek na spotkanie z bliskimi, ale można je wykorzystać także na przeróżne konferencje oraz spotkania pracownicze. Równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do dań głównych np. w trakcie przyjęcia weselnego.
Finger food catering jest złożone przede wszystkim z barwnych kanapek, małych tortilli z różnistymi dodatkami, ciasta francuskiego w różnych odsłonach oraz tartinek, roladek, krakersów i wielu innych smakołyków. Istnieje niezliczona ilość opcji, a po dodaniu doskonałej prezentacji poczęstunku naszym oczom ukaże się kompozycja idealna.